Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterhjärta.

Ditt vinterhjärta klär dig
För din skull hoppas jag
att det tinar snart
Att echot slutar jubla

Ditt vinterhjärta klär dig
Kölden gör dig sjuk
Orden är ditt spjut
De ord du aldrig sagt
är allting du har kvar
Allt du har

Ditt vinterhjärta förför mig
Ditt vinterhjärta förstör mig
Ditt vinterhjärta förtär mig
Ditt vinterhjärta klär dig!




Fri vers (Modernistisk dikt) av OdessaK
Läst 318 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-01-16 20:41



Bookmark and Share


    Håkan B Andersson
härligt! man drömmer sig bort...
2017-01-20

  Synx
Gillar liknelsen, anaforiken och rimiken som växlar som en perfekt kryddad måltid i dikten. Bra!
2017-01-20

  ULJO
Lysande
2017-01-17

  filharmoniker
Eloge till “att echot slutar jubla” dessutom.
2017-01-16

  filharmoniker
Fan vad slagkraftigt
2017-01-16

  petter rost
En ljuvlig käftsmäll som den som förtjänare den måste få svårt att ducka för.
"De ord du aldrig sagt
är allting du har kvar..." – SMACK!

Och slutversen – de tre i min mening rimmade raderna där du själv är objektet –
"... förför... förstör... förtär..."syr du ihop genom att behålla "vinterhjärta" från de tidigare raderna men helt tvärt, nästan som i smyg, ändra objektet. Det är smart!
2017-01-16
  > Nästa text
< Föregående

OdessaK
OdessaK