Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Epilog för ett hjärta

 

Jag står kvar

vid snåren

bland heliotroperna

och de fläktande brisarna

 

böjer mig ned

för att plocka upp

skärvorna

som skålar med gråt

mot jordens pudriga yta 

i brytningen från mjuka kyssar

och havets sånger

ser jag din bild

i vattnets blänk

det fyllda regnets

varma vrå

 

jag älskar dina tårar

och ditt skratt

dina steg

dina toner och din tröst -

du rör dig som ett brustet ackord

mot min tunga

och jag smakar

dina rytmers

slag

stockros, stormhatt

gräsets övertoner

 

jag böjer mig ned

för att plocka upp luften

minnas den

minnas djupet och höjden

av din doft

omfamnande mig

 

sommaren har slagit ut

nätterna brustit

dina konturer blivit slöjor

över åkern

 

kvällshimlen sjunger

minns avtrycken

alla stigar, stråk

flätar mig

omsluter mig

 

tiden blir till

faller ur hjärtats hand

som ett blad

rotad i jorden

och återspeglad i solljusets skär

 

jag älskar dig

 

mitt hjärta skriker av efterklang

 

vet att du var här

 

 




Fri vers av Zachrisdotter
Läst 314 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-01-17 21:16



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Mycket Vacker Kärleksbeskrivning!!!!
2017-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Zachrisdotter
Zachrisdotter