Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Växtkraft varierar


Fascinerande med olika växter
i början så oansenlig
till att bli praktfull
lite som oss människor

vissa förblir en knöl
utvecklas aldrig eller blommar
eller gror sparsamt utarmad
långt från grönskande växtlighet

medan andra frodas rikt
av växtkraft samt näring
som förgyller livets dagar
ger glädje till omgivningen




Fri vers (Fri form) av överlevaren VIP
Läst 210 gånger
Publicerad 2017-01-24 20:27



Bookmark and Share


    Anneli A
Jäkla fyndigt bra!
2017-01-27

    Dan Myrbeck
Bra jämförelse!
2017-01-25

  Solstrale VIP
Denna text en riktig blomma, sk prakt malva...
2017-01-25

  Nils-Robert
En kontrasternas dikt om hur ojämnt fördelade förutsättningarna och villkoren är i livet. Bra fångat.
2017-01-25

  ResenärGenomLivet VIP
Fina jämförelser...
2017-01-24

  Quasimodo
Talande och fint här för olika sorters människor och växter, vad vård och näring kan ge för växandet och till glädjen till omgivningen, bra!
2017-01-24

    Sefarge VIP
Att växa i livets skuggsida
kan ju vara bra om man är
en "Ormbunk människa"
Kulsmart jämförelse!
:)
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

överlevaren
överlevaren VIP