Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Cyklopögats sanning

Jorden gråter
för morgondagens barn
Men vi människor oss själva förlåter
med demokratins namn i djävulens garn

Vi hör det vi vill höra
om motsatsen bevisas slår vi till dövörat
Det är därför allt blir till en enda röra
för att vi inte egna egoismen vill störa

Alla pratar som änglar
men få är de som lever som de lovar
Därför blir minoriteten utan sängar
med valet att snabbt tillhöra de döda eller leva som bovar

Allt är så enkelt att se
ändå låtsas majoriteten att vara blinda
Bara för att de inte vill inte se
de utstöttas problem

Förklaringar föds i jakten på mer
de massakrerar sanningen
För att deras plånbok behöver mer
inga äkta helgonglorior finns i börs-blandningen

Men vad gör vi när vår moder natur
kräver sin revansch
Ser vi bara på när att sanningens ur
stannar med ett rikemans-usch

Valet är ditt och mitt
men historien återupprepar sig ideligen som en traditionell rit
Tidningarna låtsas hjälpa oss skilja på svart och vitt
men egentligen är de bara köpta av maktens elit

Djävulen härskar under namnet pengar
du dyrkar honom också
Det är därför olyckor och krig regnar
vi söker inte efter mänsklighetens sista halmstrå




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-23 01:00



Bookmark and Share


  objekt3
Det är väll ondskan de inte vågar se?
2017-01-23

    ej medlem längre
Man kan undra vad som händer när lögnerna avslöjas och verkligheten blir uppenbar...
2017-01-23

  lodjuret/seglare VIP
Att läsas om igen för vänner, både de som vill slå dövörat till och de en tror en känner.
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP