Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läst och sett så mycket om hur vi behandlar gamlingar idag. Kanske ska fira att min 77 åriga mor dog den 11/9 så att hon slapp uppleva mer av vår svenska skit??


Behövs färdtjänst?

För mig är livet snart slut
men passa på och njut
Om du är ung frisk och stark
och försök smit från all skatt

För när du blir gammal och sjuk
blir återbetalning ändå bara svammel
Om att du ingenting behöver
nu när du inte längre samhället göder

Är du blind
dras körkortet in
Men färdtjänst är ändå inte att tänka på
även om busshållplatsen är långt därifrån

Dröm inte om en härlig ålderdom
när du åker på en ålders-sjukdom
På akuten får du vänta i tre dygn
även om du är 85 år gammal och behöver några nya stygn

Bryter du benet som nittionioåring
skickad de omedelbart hem dig efter omplåstring
Kan du inte ens gå så kan du åla dig ut
och har du tur kanske taxichaffisen hjälper dig upp

Dyra svarta lådor blir din enda mat
som att lägga upp anorexia på ett fat
Jo jag förstår att ni alla vill ha jobbskatteavdrag och lägre skatt
vi vet alla att vi behöver så mycket som möjligt innan det är godnatt

Därför gäller det att sko sig
medan styrkan håller i sig
Dagens sjuka fattigmanspensionärer
skulle idag behövt vara mångmiljonärer

I alla fall om de blir riktigt sjuk
och vill undvika en för tidig begravningsduk
Den mänskliga svenska civilisationens klocka
har också den idag med djurvärlden dockat




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 765 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-23 05:33



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Skriver under på Senta.
2017-01-24

    ej medlem längre
Det är en skam som gamla och sjuka behandlas i Sverige idag!
Dessa som slitit och arbetat hela livet är värda att få ha det bra de sista åren av sitt liv!
2017-01-23
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP