Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"Äldresorg? Äldrekorg? Äldreborg? Äldretorg?" "Nej. Bara äldrevård."


Kornbuske

Redan var han en kornbuske.
Vad är då en kornbuske?

Ett fullblod i det senaste.

Han markerar sin orörliga profil,
svängande förgängligt i accepterandets tunnhet.

Jag är död till vänster.

Han såg med stora runda.
Jag kan någon som motsägs.

Sådant objekt var drömmars koppling.

(Naturligtvis kunde de gamla se
hur det föll nedåt lunchtid.)

Kritiker, förena prata med sunt.
Saker än är oönskat gjorda.

Men de sitta på gamla,
främjade alla med påpekande tal
tills politikern sätter sig ner.

Det lagras i hjärtat.

Innan jag nu går in
mellan mina två krävande tankar,
dessa spöken i bekanta vindlingar,

skall jag först gå ur
denna sjuka rörelse av dött.

För det som osynligt infördes,
en bit under mina revben,
är att jag själv lever.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 422 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-02-06 15:21



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Härligt framfört
2017-02-10

  Anya VIP
Härligt att vara ett fullblod...det vill jag också vara. Men jag är nog inte ens en häst...mer en knubbsäl. Ser din text som pärlor på en tråd.
2017-02-08

  Ewa-Britt Nilson VIP
I livet vara
det väl klara,
går ju bara på
ett sätt, om man
får vara med i det
tills sista stund och
inte innan det är dags
utesluts ur sitt förbund...
2017-02-08

  Goraxy 89 Orion VIP
Vi skriver ju alla utifrån vår erfarenhet av verkligheten och den här tolkningen är ju ärlig och självutgivande uppfattar jag som!!!!

Bra !
2017-02-08

  Marianne Räf
Oförändrat suverän surrealism, med
en inramning av allvar.
2017-02-07

  Blomma-Stjärna VIP
känner att jag vill också bort från "denna sjuka rörelse av dött" - och lösenordet för friheten? - hjärtats medvetande!
Bra diktat!
2017-02-06

  bumerang
Hurra för livet!!
Vi som behöver mening
Hittar den .... hos oss själva.
Eftersom vi vet att livet är
....... oförutsägbart!!!!
Tänker jag till din dikt.
2017-02-06

    ej medlem längre

ett väl lagrat hjärta - fram med hyvel
skiva och dela shiva! +
2017-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper