Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mandeltankar

Jag knäckte en mandel,
och två delar föll ut. Tvillingmandel.

Jag satte ihop dem, tänkte att de växt så
under en livstid för att passa ihop perfekt,
båda två, i detta smala utrymme.
Så mycket liv, respekt och samvaro …
Sen stoppade jag mandlarna i munnen.

Dåligt samvete skapas inte av nötter,
utan av tankar.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 596 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-02-03 05:09



Bookmark and Share


  aol
Så sant och bra skrivet.
2017-03-02

  ResenärGenomLivet VIP
Ett fint föredöme för hur vi människor kan få ha det...trevliga tankar...
2017-02-28

  Verner Forsman
Dom blev tillsammans... även i magen.

(och sen - hela kroppen!)
2017-02-25

  Bibbi VIP
Verkligen sant.
2017-02-14

    ej medlem längre
goda tankar avviker här +
2017-02-05

  Bo Himmelsbåge
Nej... nötter skapar inte dåligt samvete... snarare ett gott samvete...
eftersom de är god och näringsriktig mat... som i sin tur kan ge goda tankar... allt hänger ihop...
i ett ständigt perpetuum mobile...

Tänkvärda filosofiska tankar!

2017-02-05

  Anya VIP
Jaa precis...det dåliga samvetet skapas av tankar. Bra!
2017-02-04

  Chawa VIP
Ja så sant i sista raderna!
2017-02-03

  Eva Helene VIP
Vilken god eftersmak här! Tack!
2017-02-03

  Palett
Bra reflektion vid nötknäckning
2017-02-03

    ej medlem längre
91:an heter mandel.
2017-02-03

  i af apa
så är det!!
en borde oftare
gå in i mandeln.
2017-02-03

  Marita Ohlquist VIP
Fantastiskt text om en knäckt mandel som ger upphov till djupa tankar!
2017-02-03

    ej medlem längre
Ord med djup innebörd.
2017-02-03

  Alexius Sjöberg
En vacker och respektfull reflektion. Fint!
2017-02-03

  Maria Sundelin VIP
Livsreflektion
2017-02-03

  ULJO
Klokt resonemang kring så triviala ting som mandlar
2017-02-03

  Marianne Räf
En god konklusion i diktens slutmening.
;D)
2017-02-03

  bumerang

Poff!!! Va bra.
Så sedelärande budskap.

"Tro inte alltid på dina tankar"

Då kan du nämligen missa att
få njuta av en nöt eller två ;-)
2017-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper