Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Punkt.

..och där i vinterkvällen kom dragningskraften tillbaks
Ordlöst kallande
Oskuldsfullt längtande
Plötsligt var injektionen påtaglig och DU rusade genom mina ådror mot dess mittpunkt.
Sensuella kvällar
ensamma nätter
Det var så bra ett tag
Jag var så glad ett tag.

Dina mjuka läppar mot mina som vinterns syre spräckt.
Du är försiktig, förfärlig, fantastisk.

Dina finaste kläder, en ny doft
dina läppar rör sig tyst
Med händer som talar tar du ett grepp om min midja
Mina fingertoppar i ditt rufsiga hår
Utforskar, utvärderar, undersöker dina lockar
En puls av längtan mellan mina lår.

Mina ögon fångar dig under mig, din prick på halsen klär dig
Dina ord smeker, ett leende framkallas hos oss båda.
En bestämd blinkning med ögonen mot mina får mig att glöda.
Det bästa sex vi någonsin haft
Visst känner du!?
Jag är nästan säker nu;
visst känner du!
Dricker ljummet vatten ur en pet-flaska vid sängkanten
lyssnar till den susande tystnaden.
-Det är nu vi säger hejdå, mina läppar skenar..

Du vill ha mig under lupp
i ett strypkoppel utsmyckat i de vackraste komplimanger
Du vill ha min tid;
jag är din 21, 23, 00 och 03.
Du vill ha min kropp
erövra, ömt beröra varje millimeter av min hud.
Inte ett ljud; men du vill inte riktigt ha mig.

Du övertalar dig själv
fruktan trampar på din kärlek som en cigg.
Allt nära - långt bort
Allt avlägset- nära

Cirkulerande gamar
kring hoppet om oss
NU är det dags att resolut bryta sig loss.

En vacker dag i den obefintliga framtiden älskade vi varann.
En annan tid
Ett annat liv.

En tvivlande punkt i historien
punkt.




Fri vers (Fri form) av OdessaK
Läst 306 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-01-24 20:21



Bookmark and Share


  petter rost
Att du befinner dig i en enveten strid med erfarenheterna, minnena, återklangerna av en bestämd nära relation, kan jag inte bortse från. Och det faktum att sluten på denna relation inte är entydigt av godo eller av ondo – den ihärdiga, vrålande förälskelsens eviga dubbelhet.
Du målar den situationen i starka färger, nakna bilder och med en särdeles förmåga att få fram dubbelheten som som gör att helheten inte går att trycka in i antingen–eller och som då kunde ha varit enklare att förhålla sig till. 'Sorg och saknad' eller 'åh, skönt att det är öve'r. Följande korta utsnitt ur din dikt tycker jag är ett strålande poem i sig:
"En vacker dag i den obefintliga framtiden älskade vi varann.
En annan tid
Ett annat liv."
En gissning vågar jag: att du med din nerv och styrka inte kommer att bli tvungen, att slå ihjäl denna erfarenhet som ett 'Fy fan', utan gå vidare i ditt liv med den som en berikande erfarenhet.
2017-01-24
  > Nästa text
< Föregående

OdessaK
OdessaK