Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


skorstensgator

Måsar över skorstensgator
tysta som tankar
och löven
rosslar med ett dån
sina sista,
skälvande
svar.
Och han som vandrar
genom tid
och under höga,
trådsmala broar,
skall fylla stadens gråa fält
med färg.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 408 gånger
Publicerad 2006-05-18 16:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Färg, tro och hopp, duktigt!
2006-10-08

  Nilla E
Bilderna som den här dikten målar upp är nästan för bra.
Och jag vill bara gå några steg bakom och betrakta mästerverket.
2006-06-17

  Agnes
Den här tycker jag om... just så här ordlöst målande ska en text formuleras. Du skriver kärnfullt och utan konstlade omskrivningar, lämnar utrymme för tolkningar och visar ändå upp en glasklar scenografi. Mycket skickligt!
2006-05-21

    ej medlem längre
fin text
den lämnar plats
att tänka det
gillar jag
den känns
vemodig och
lite hoppfull
2006-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson