Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kvinnosyn


Från något vackert
sensuell sexig snygg
att vara moderlig
öm varm god

till något billigt
vara ett objekt
smutsigt fult äckel
en lågstående individ

kvinnan betraktas annorlunda
jämfört med mannen
förakt dominerar attityden
nervärderas mycket oftare

vi ses svagare
inte tillräckligt smarta
eller kapabla chefer
trots likvärdig kompetens

män bara är
duger utan argument
bedöms efter personlighet
kvinnor efter kön















Fri vers (Fri form) av överlevaren VIP
Läst 311 gånger
Publicerad 2018-02-06 10:55



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Bra! Det är människor som gör skillnad till det bättre som aldrig syns, de som förstör får alltid uppmärksamhet, som de nog var ute efter...
2018-02-12

  ResenärGenomLivet VIP
Stämmer nog ibland...
2018-02-10

  Gunnar Hilén VIP
Även av kvinnliga chefer ! Det är nästan slibbigast.
2018-02-10

  gunnnar nylund VIP
Ett vanligt förekommande synsätt
som håller på att förändras. Det
behövs både lagar och värderingar
på lika villkor för att komma tillrätta
med problemen.
Trots allt skiftar bedömningen olika
beroende på mannen i fråga, vi får
hoppas att män av det rätta virket
blir fler och fler.
Bra text!!
2018-02-07

  tom boreland
höll ett föredrag för några år sedan på internationella kvinnodagen, de hette kvinnorna som byggde kusten ,det handlade om skärgårdsmatriarkatet.
2018-02-07

  Marita Ohlquist VIP
Bra bild om synen på kvinnan!
2018-02-07

  M M Mannheim VIP
Min kärlek sedan 47 år är allt en kvinna ska vara, framgångsrik inom sitt yrke, öm, familjär och trogen i allt!
Och kallar sig inte som feminist!
2018-02-06

    my story told
Så är det ofta tyvärr. Rakt budskap, jag gillar det!
2018-02-06

  Quasimodo
Rätt och riktigt, men ska bli bedömd efter hur man är som person och människa, efter kompetens, inte utifrån kön
2018-02-06

  ULJO
Hoppas verkligen inte att man blir bedömd för sitt kön utan för sina kvaliteter
2018-02-06

  Larz Gustafsson VIP
Så är det definitivt inte.
Jag har alltid blivit bedömd utifrån min personlighet och således väldigt ofta förkastad.
2018-02-06
  > Nästa text
< Föregående

överlevaren
överlevaren VIP