Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innanför skyddsvästen dansar hjärtat

-Uppställning!

De värnpliktiga upprättar en rak linje
Tåspetsarna på kamraten till vänster
fungerar riktmärke

-God morgon soldater
-God morgon löjtnant!

Löjtnanten nöjer sig inte med mummel
från bortskämda pojkspolingar

-Jag sa god morgon soldater
-God morgon löjtnant!

-1327 Håkansson, träd fram ur ledet
och säg något insiktsfullt

-Ja löjtnant! Under hela mitt liv har jag vänt mig till Gud vår herre
för att be om hans FÖRLÅTELSE
för det som hos många uppfattas som synd
Numera vänder jag mig till vår herre
söker inte förlåtelse utan ber i stället
om hans FÖRSTÅELSE

-Utmärkt Håkansson! Lägg dig i massgraven utanför garnisonen
Se dig som entledigad

-Ja löjtnant!

-Soldater! Säg något dumt
-Hotellfrukost på ett däckhotell, löjtnant!




Fri vers av henke_r
Läst 213 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-01-28 12:11



Bookmark and Share


    jaybird
Du bjuder på överraskningar, humor men med knorr. Alltid en givande undertext. Bravo!
2017-01-28

    Sefarge VIP
Som en beskrivning
Ur de djupa leden från
Ekorrhjulets lydrike.
Och någonstans
Därinne finns en
Soldat Svejk som gör
allting tvärt om ändå!
Bra med glimt i ögat
skriftat!
:)

2017-01-28
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r