Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Full metal jacket 2.0

Jag drömde om soldater i natt
Jag befann mig i en krigsfilm från 70-talet
i en mindre betydande roll
Super 8-filtret omslöt oss
Allt inom synfältet var kornigt och grumligt
Jag minns att jag grät
Vi hade överlevt ett bakhåll från Nordvietnameser i
tät och svåröverskådlig stadsmiljö
Somliga i kompaniet var sårade
Andra smutsiga och allmänt utmärglade
Tårarna rann längs med mina sotiga kinder
av lycka och förtvivlan
Jag bad om att vi skulle ha en reunion 2021 när jag
återigen skulle befinna mig i vaket tillstånd
Sammanstråla och prata om gamla minnen
Om de uppoffringar vi gjorde
för att hålla oss vid liv
Men mina kompanikamrater kunde inte lova
att de skulle komma
Somliga skulle visa sig vara döda sen länge
Andra bara visste att det var för sent




Fri vers av henke_r
Läst 275 gånger
Publicerad 2021-02-25 23:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r