Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vet allt, kan allt...

De sa till mig att jag var så
omusikalisk... Så det var därför
jag började att skriva sånger...

De hade ställt den diagnosen för
längesen... De hade ju hört att jag hade
inte ändrat min dialekt alls till skånska
trots att jag hade bott många år i Skåne...

Och nu när jag bor Östergötland sedan några år
hänger min barndoms göteborgska fortfarande
kvar... Så där har de ju sitt svar: Ingen alls
musikalitet jag har... För en musikalisk
person tar ju automatiskt till sig
den dialekt som talas där hon bor...

Tänk vad folk är DUKTIGA OCH KUNNIGA!

Och just nu kom jag på en melodi till...





Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-28 20:23



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
JA det är lite lustigt att det blir så med vissa..Jag har kvar min Breda Väst och Sörmlänska dialekt och är stolt över den...
2017-01-29

  ULJO
Det är det värsta med vissa som pratar utpräglad stockholmska bara de varit där över en weekend. Nej tacka vet jag Lena Philipssson som bott i Stockholm i över trettio år men den fula Vetlandadialekten den släpper hon inte
2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt