Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vår Maja är borta. 19 år har vi fått ha hennes sällskap i livet.


Farväl till en älskad katt

 

Nu faller snön

 

 

Nu är en kväll

 

när tystnaden kommer

på mjuka kattassar

 

som en gäst

från mörkskogen

 

och ingen är här

som möter

 

 

Ljuset brinner

bredvid högen av jord

 

frasar i yran

av fallande flingor

 

och jag anar röster

långt borta

 

 

Farväl vän

 

Farväl och tack

för åren när du gick

 

nära bredvid

och sökte vilan

 

när dagarna gick

mot brasans kvällar

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 1389 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-01-29 17:22



Bookmark and Share


  S.A.I. Steve Lando VIP
Ärande fint om de fina små liven som i saknad från oss går.
2017-02-06

  Minkki VIP
nitton år ...
2017-02-02

    ej medlem längre
Instämmer med föregående talare.
2017-01-30

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Förstår och känner med dig
Precis så är det
när inte
någon tassar på rutan,
eller
trycker sig tätt intill i
soffan
2017-01-30

  Bo Himmelsbåge
Vacker minnestavla till en älskad vän, Maja, som nu vandrar på de sälla tassemarkerna...

Har själv två unga katter, Eros o Måsse(Mozart) som är de finaste o trognaste vänner man kan tänka sig... Där finns ingen baktanke eller falskhet... bara värme, kärlek o trofasthet...

Förstår Din sorg o saknad...
men också Din tacksamhet för alla dess år av gemenskap o värme...

Min tro och övertygelse är dock,
att vi en gång åter kommer att få möta alla våra älskade nära o kära,
inklusive våra husdjur, på de Himmelska ängderna i hel o Kärleksfull gemenskap...
Detta gör den tillfälliga separationen lättare...

Tack för skön, varm dikt!
2017-01-30

    ej medlem längre
Sänder dig en tröstkram,katter dä ä mitt liv dä se....
2017-01-29

  Chawa VIP
Jag har också haft en Maja-katt med hög ålder. Banden hinner bli såå starka. Sorg, saknad men också tacksamhet och heder klär dina ord...
2017-01-29

  Rise Little One
Vackra tankar till din katt...
2017-01-29

    ej medlem längre
Har också haft katt och känner igen känslan av tomhet. Mycket vackert formulerat i ord.
2017-01-29

  lodjuret/seglare VIP
Även en som inte haft en katt eller fler, kan ju uppskatta sällskapet. Av ord är du kommen, av ord är dikten så byggd. Trösterikt bygge av saknadens ved.
2017-01-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP