Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gränsland


tröskeln mellan då och nu, en framtid
likt ett torp där besöket är viktigt, inte boendet
att stanna och se tröskeln slitas ner av tvekan
jag menar, hur många sådana trösklar har jag inte sett?

på torpet är min tvekan helt okej, bland tapeter från förr
tidningar som berättar om konflikt, även dem inom mig
i utdragssoffa lega, madrasser i halm, i en ungdom bodde jag

öppen dörren, vind vädrar tomhet med doft
vårens mylla, stenmurens mossa, delvis täckt av snö
kommer droppar snart , träden längtan till blom
måhända björken talar till konvaljens bäddar

ännu är här kallt att känna solen värma
en tvekan inför våren, vad är sommaren då?
jo jag vet i dina ögon är jag förlorad
ännu en dåres tal i försvar, varför tvekan?

dörren mot världen en tvekan
porlar bäcken om liv
aldrig så knoppar vår
så grönt kring en sommar

och tröskeln tvekar vid en fot.




Prosa av Robert Hellström
Läst 301 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-01 17:43



Bookmark and Share


  Marie Å
Vackra rader..

2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Robert Hellström
Robert Hellström