Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Världens vackraste par

Huset
smiter ut genom den obevakade grinden.
Den står kvar och undrar:
"Vad hände, det får aldrig hända igen!"

Huset,
befriat från grindens makt,
springer lyckligt i vårvinden.
Det skrattar,
ropar:
"Frihet, frihet!"

Och så är det borta!

Någonstans
möter huset en järnvägsstation
som rymt från rälsens bojor.

Tillsammans
blir de världens vackraste par!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 367 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-02-01 18:22



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Vacker saga!
2017-02-04

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Annorlunda dikt. Men rolig. Ovanlig för att komma från dig - inget rim, och så lite romantik :-)
2017-02-02

  Minkki VIP
Vilket underbart uppslag! Framför med fin penna, hur annars
2017-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP