Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TAKPANNEDANSKEN

 

Idag ser jag dansken i blåställ på taket.
Han klättrar och plockar, det brakar.
Han lyfter och bär och han har sånt besvär
men han lyckas och taket blir naket. 

Hon bugar sig framåt och tackar,
och lyfter på hatten och skrattar.
- Mitt liv som en stuga, var rofyllt och roligt
men nu är det slut, så jag packar.

Stugan och dansken har olika mål -
den ena, han vinner, den andra försvinner.
Men takpannor andas, de pratar och ler och
från platsen bredvid, kan dess somrar bli fler.

 
 
 



Bunden vers av Stephie
Läst 361 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-06 18:03



Bookmark and Share


    Annika J
En mycket nöjsam dikt. Återigen beundrar jag din förmåga att handskas med rim och rytm!
2017-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Stephie
Stephie