Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där på balkongen

Där på balkongen 

högt över gräsmattan

där de orädda rådjuren betar

svävar du och jag i en kram

Tystnaden dominerar skönt

och helig tillförsikt gjuts ur oss,

strömmar runt omkring

Försvarslösa leenden kryddar

tillvaron med honungsvin

Vi smakar 

Ur fönsterdörren strömmar

ett bärnstensljus av din själ

Värmande närvaro väller ut

Åå, din utandningsluft lägger

sig mjukt över mitt ansikte

som en slöja av oregano

När dina ögon blinkar vispar 

de runt rökelse i doftmönster

Blå timmen bjuder på färgkontraster

och en klar känsla av citronmeliss

En cyklist närmar sig 

på stigen genom skogen

Vi går in till din bädd 

av eklöv och umami

 




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 469 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-02-07 10:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner