Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ursäkta mig

 

 

 

- Ursäkta mig, men jag vill verkligen veta hur gammal du är?
- Jag fyller 75 år i slutet av mars.
Mannen som frågar är obekant, så min följdfråga blir naturligtvis denna.
- Hur gammal är du själv?
- Jag fyller 90 år i början av mars.
- Hur ofta är du här och tränar?
- Ett par gånger i veckan.
- Samma här, svarar jag.
- Du måste ha levat ett mycket sunt liv!?
- Nej, svarar 90-åringen.

Vi tränar vidare var sig. Maskin för maskin, station för station.

När jag är på väg hemåt möter jag honom igen i receptionen. Han sitter i den bekväma soffan.

- Vad gör du annars, undrar han.
- Jobbar som statist och spelar klarinett.
- Det låter intressant. Hur får man sådana jobb?
- Det finns flera sajter på internet. En heter www.statist.se.
- Jag ska kolla...

En vecka senare stöter vi på varann igen på träningen.
- Jag har kontaktat statist.se, säger 90-åringen.
- Du kommer att bli en pärla för branschen. Lycka till!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Fredrik P. VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-02-08 20:24



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilken underbar text.
2017-03-19

  ULJO
Lysande
2017-02-09

  walborg
Wau!
2017-02-08

  Solstrale VIP
Underbart.... Roy Andersson tar också gladeligen emot statister!
2017-02-08
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP