Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
När blingblingporten kallar.


Vad gör dåliga människor när de dött?

Var gör alla dåliga människor när de dött?
Och vem är så stor att hon eller han äger makt att döma någon som dålig?

Ja, va fan gör dåliga människor när de dött?
De behöver ju inte ens gå, för änglar flyger väl?

Vad gör alla goda människor när de dött?
Och vem i helvete äger rätten att klassa någon som god?

Vad gör egentligen goda människor när de dött? 
När de inte längre har behov att vara så jävla goda längre.




Fri vers (Fri form) av Tabac VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-02-10 16:07



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Kanske är vi alla änglar ja kanske lever själen vidare när kroppen dör?
Kanske kommer vi alla tillbaka i en annan kropp för att lära oss mer i ett annat liv...

Jag tycker om din dikt som vackert tankar ...
2017-03-03

    Sefarge VIP
Djup humorfylld
Livsinställnings
Fråga!
Vad bestämmer
vi åt varandra
egentligen?


2017-02-15

  Öknens Ros VIP
intressanta reflektioner om livet och döden, om gott och ont. När vi dör blir vi åter till jord och behöver inte längre grubbla över livet.
2017-02-10

  Maiah VIP
Jag tror att de ägnar en tid till inre reflektion och grämer sig för sina dåliga val under livets dagar. Ingen föds dålig men vi har till viss del frihet att välja
2017-02-10

  Jeanne-Marie VIP
Intressant filosofi. Kanske dömer vi oss själva? Kanske paradiset är att leva i kärlek? Frånvaron av ljus är mörker.
2017-02-10

  alicja lappalainen VIP
tvärtom "Så som i himmelen så ock på jorden"
2017-02-10

  Annie b'larsson VIP
De försvinner väl upp i atomer och återförenas med naturen precis som alla människor som dör. Där finns i alla fall en viss rättvisa. I döden är vi alla lika.
2017-02-10
  > Nästa text
< Föregående

Tabac
Tabac VIP