Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt är poesi

Allt är poesi

Kapsylen i kapsylparken
Bläckfisken i italien
Sophämtaren i Geneve
Den nedlagda gummifabriken
Soppatorsk
Kolja
Telefonkatalogen
Köksmästaren
Biträdet på McDonalds
Cigarrökaren
Tråkmånsen i polotröja
Kåkfararen
Bröstmjölken
Flensosten
Sotaren
Till och med "entreprenören"
Judinnan i Brooklyn
Spicerökaren i Grums
Kostymbögen
Feministbögen
Väderbögen
Väderkvarnen
Bysantinska riket
Tredje riket
Von triers riket
(Inte riksdagen)
Heroinistens leende
Reinfeldts vänstra pungkula
De fotbollsrelaterade slagsmålen
Söndagsbönen
Du
Bilbränderna
Pacman
Svarta hål
Buffé
Tomma intet
Tomma löften
Arbetsvägran
Gråsparven
Anglofili
(Ej symmetri)
Jag (onykter och stundtals nykter)
Vinet
Smaken
Doften
Rosenkreuzarna
Schablonbilden
Bergsklättraren
Spindelväven
Saltkaret


Allt sägs vara politik

Men påstår du
att ovanstående
Är
politik

kan inget vara poesi

inget bli

Poesi

NÅGONSIN




Fri vers av henke_r
Läst 223 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-11 13:06



Bookmark and Share


    Botox
Precis så är det!
2017-04-20

    Sefarge VIP
En hel romanpåses
Innehåll i en dikt!
"Lyriken rules!"
Magnetisk skriftat!
:)
2017-02-14

    jaybird
Skönheten i mellanrummet mellan vardag och excess har fått ge vika för en bidragsburen politiserad ängslighet.

Poesins gåtfulla höjder ersätts nattetid av en asfalterad planekonomi.

Denna dikts varierande droppar fyller bägaren med mognad. Inför slutpläderingen, för en poesins rödlistning, tar sig advokaten en segerklunk.
2017-02-11

  Staffan Nilsson

Kul!
Och allvarligt.
Vad är poesi?
Beskriver den verkligheten?
Är den sann?
Eller bara vacker?

2017-02-11

    ej medlem längre
"Give'em hell" - Jimmie Åkesson
2017-02-11
  > Nästa text
< Föregående

henke_r
henke_r