Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text + bild = Copyright Ljusletaren


Sagan var helt sann

 

 

En vacker soluppgång fick mig att gå i motsatt riktning så att kamerans lins skulle kunna fånga in vackerheten.

Bländande vackert! Bevis på det fick jag senare se av fler från mitt län. Kameran hade gått varm för fler många än jag.

Mitt objektiv zoomade in och ut och jag ville visst fånga in hela byn.

Stannade upp för jag såg en uppfartsväg plötsligt vara helt i rosa. Guld/orange sken speglade sig förföriskt vackert i isvatten.

Var hade jag hamnat … var jag helt plötsligt i ett sagoland?

Allt detta var så varsamt utmålat att jag blev mållös. Väntade bara på att dansande ljuskällor skulle träda fram.

Nöp mig hårt på vanten … oh ja … jag fanns där och i nuet.

Sagolikt och åter sagolikt var varandet i varandets tidpunkt.

 




Fri vers (Fri form) av Ljusletaren
Läst 604 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-02-15 12:52



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Fantastiskt vackert fångad bild här...
i ren John Bauer mystik...
Med rosa himlastråk o orange speglingar i isvatten...!
Man förväntar sig att älvorna snart ska dansa fram på tå, en Huldra kika fram bakom en trädstam o rista med klorna i barken o några småtroll komma studsande från horisonten...!

En helt fantastisk sannsaga,
som Du så målande beskriver här...
Jag förstår att folk gick man ur huse för att ta del av denna makalösa naturupplevelse...!
Tack... för att Du var så påpasslig i ord o bild o lät oss andra ta del av detta under...!

Sparas!
2017-02-17

  gunnnar nylund VIP
Ja, det är inte ofta man lyckas
fånga varandets höjdpunkter på bild.
Snyggt fångat!!
2017-02-17

  Anya VIP
Vilket sken i bild och ord.
2017-02-16

  Salvation Pepper
Grattis! Du nådde naturens under!
2017-02-16

  Maria Sundelin VIP
Visst ljus kan ge drömbilder
Kramar
2017-02-15

    ej medlem längre
Ja så underbart kan det vara när man är ute i rätta stunden.
Vacker bild och fin text!
2017-02-15

  ULJO
Fin berättelse till en underbar bild
2017-02-15

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar dag med kameran och en strålande vacker vy du har fotat!!
Din berättelse får mig att tänka på en fin händelse jag haft!
2017-02-15
  > Nästa text
< Föregående

Ljusletaren
Ljusletaren