Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nostalgisk städning



Dammar försiktigt guldramen på
farbror Harrys väggspegel och bonar
faster Hildurs damsekretär med silvret
Mammas höga ljusstakat
Pappas två skyttepokaler
faster Annas bägare
moster Magdas nipperskrin
Lisas skål med det lilla lövet på kanten
Farfars snusdosa
Farmors skål hon fick på hundraårsdagen
garnnfarmors tunt virkade duk
son följde med från Ungern 1956
och mormors soppskål från Rörstrand
silverramen med foto från sommaren
på barn och barnbarn
Silvret behöver putsas

Kanske
Sedan

Nu skall jg hänga tvätt
Ute




Fri vers av Hildegun Relefors
Läst 349 gånger
Publicerad 2006-05-19 18:37



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Vilket djup du har fångat här...man reser tillbaka i tiden...slutet på dikten är överaskande och perfekt!
2006-05-19

  Fredrik Stillesjö
Hej Hildegun!

Intressant text och bra. Hoppas att det inte regnar på tvätten. Hälsar Fredrik
2006-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Hildegun Relefors
Hildegun Relefors