Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mamma jag rökte på dass

aska i
vasken små
ljusgrå fjun
blötläggs i
tyngden dess
viktlöshet
vittrar mot
det vita

fett skär sig i
luften skingrar
skaver suger ur
musten vill in i
min tapet ett
begränsande
epitet

svärtan, och men också
smärtan i
svärtan, mörkret i
svärtan, det dunkla seendet
stoftet virvlar,
svärvas kring
mina fingrar

mumlar jag
drömmar mot
porslinet, blir
askan svart i
kylan
tomheten och
fortskridandet en
process vari
allt dör
det dör och dör
och dör –

och det finns
ingen behjälplighet
i det

aska i
vasken tills
vattnet grånar

tills du förstår
tiden du bara
lånar




Fri vers (Fri form) av AmandaB
Läst 355 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-02-16 17:47



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Inlindad insiktsfullhet!
I kärnfullt rimmande
Skaldeord.
Heftigt!
:)
2017-02-16
  > Nästa text
< Föregående

AmandaB