Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Honorna lägger ägg som kläcks till nymfer

timmarna efter 4
är hela alltet -
du är kvar i mitt liv
glasklar, aldrig fallande,
varken sparkar eller slag eller kyssar
biter på dig

baby, vi är som trollsländor
man kan hoppa över ett steg och leva fullkomligt
du skrattade djupt när du sa det
den stundande gryningen
gjorde plats för obekväma sanningar

skratta,
skratta hjärtat
vad ska vi göra
vad ska vi ta oss till
utan våra metoder

det är hela alltet,
hundraprocentiga timmar
tätt packade, bestigande
där får vi vara trollsländor

ur femton olika vinklar ser jag dig där
jag knycklar ihop minnena
täcker över dem med fler timmar efter 4
tills det glasklara immas igen,
tills gryningen inte är ond mot oss längre
tills vi borstar våra vingar mot en vattenyta,
slukar och slukar och slukas,
tills kyssarna du lämnat kvar evaporerar
jag knycklar ihop oss,
tills vi får plats i en bröstficka
tills vi är så små att bara vi kan veta
jag knycklar ihop minnena,
jag ser dig rakt in i ögonen,
och skrattar

efter 4 kan jag tro mig ha glömt allt vi gjort
efter 4 kommer aldrig att vara en dröm,
jag vill vara vaken när du är vaken
jag vill ha din livsrytm
och fina du,
det tog ekot några år att finna mig -
det där som nästlar sig över majsfälten
som river upp fotsulorna,
när det studsade mot mig kunde jag nästan se det i luften
det var bara en liten bit av din doft,
och världen blev tvärt
ett hinder

skratta,
skratta tills det rosslar i halsen
tills det inte går att urskilja
vad som gör ont och vad som är skönt längre
skratta hjärtat,
för vad mer kan vi göra
hysteri är inte
hysteri

en trollslända lever i veckor
men är en del av alla trollsländors cykler
om och om igen tills de inte kan urskiljas som individer
ihopsmälta kan man tänka sig dem,
ett enda metalliskt blänkande sken
jag har sett det i dina ögon innan du kysser mig
jag har sett det i min egen spegelbild, filtret,
det blåa och gröna och det omedelbara
speciellt när det precis tar fart,
när döden är ett moln på himmeln

timmarna efter 4
är hela alltet -
du är statisk där, konturerna sticker ut och
som i ett utklippt porträtt från en tidning
vilar blicken stadigt mot mig
ur femton olika vinklar

baby, behöver jag vara orolig nu
hur många gånger kan man återfödas
innan det förvränger sig,
vittrar sönder -
som trollsländors vingar

jag vet bara att -
jag vill vara tillräcklig i din famn,
jag vill inte hata mig själv där
hjärtat, väck mig
jag kan inte missa
timmarna efter 4




Fri vers (Fri form) av AmandaB
Läst 337 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-10 19:03



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Ljuvlig flyktig
Poesi farandes
på sländevingar
In i sin evighet. ..
:}


2018-06-10
  > Nästa text
< Föregående

AmandaB