Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


tystnad (eller en dröm om det som fanns)

 

Så andas ut, låt tiden fylla alla luckor

och förlåt,

nu är det dags igen - så gråt.

 

Din bleka jacka ligger trasig under brädorna

och hösten svalnar långsamt, hårt och stumt.

 

Att tala ut,

kan hända var det dags.

 

Kan hända var det tid

men luften färgas svart

så fort du gått

 

Den vittrar sönder

som en meningslös förargelse

- din trötta, slitna dröm

 

Och grå som aska

 

 - hösten svalnar långsamt, kallt och stumt.




Fri vers av Henrik Nilsson
Läst 538 gånger
Publicerad 2006-05-19 19:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Starka känslor, muöet som glatt, färgrikt varmt är det om dina skrifter!
2006-10-08

  Flickan*i*L*för*Lycka*
Väldigt känslosam i sin stillsamhet, bra!
2006-08-18

  casanova
härlig dikt som andas och man känner lugn när man läser den.
2006-05-25

  Nem
En lugn och stilla dikt.
Som ett kärleksförhållande som svalnar och kanske långsamt dör med höstens fallande löv. Ensamhet och blekhet.
2006-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Henrik Nilsson
Henrik Nilsson