Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text från 24 juni 2016.


Cambridge , 24 juni innan brexit

"Vote leave if you love Your country"
står på bilarna som kör på Mill Road
Det finns många utländska butiker på Mill Road
Jag älskar Cambridge....
Dessa grönskande trädgårdar
Vote leave...
Vi går hem genom grönskan
Via en väg jag aldrig har vandrat tidigare
En bäck tystnad och grönskan
Igår gömde jag mig från regnet i Grand Arcade
Någon spelade piano och sjöng "Stay by me"
När jag tog rulltrappan ner
"When the night has come and the land is dark
And the moon is the only light we'll se"
Vacker röst, vacker människa
Tittade förebråande på mig, så jag åkte upp igen
Folk satt på golvet och lyssnade
Jag satte mig med
Stay by me när allt mörknar...
Jag gör det gör du?
Jag älskar Cambridge
Några år till och så tigger jag om visum för
att besöka min egen son, mitt kött och blod







Prosa av Janina Kaminska
Läst 394 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-02-19 20:04



Bookmark and Share


  aol
Bra skriftat intressant om Cambridge. Stor kärlek i slutorden.
2017-02-28

  Karina"Kia"
Livets gränser har suddats ut(Det trodde vi alla)..livet är mer hårt i kanten..vara på sin vakt vart jag reser ...vart jag är!
Gränser och att vi ska ta avstånd mer från varann

Ska det vara så..2017!!!!!!??????

Känns som livet har blivit mer fyrkantigt och mera hårt..man får ta slag och stå på tå för vad andra gör och säger!?

Fria gränser..så blev det..vi står här nu med lång näsa och trodde "Live In Peace"

Hur kommer det bli..Brexit är bara en början till något större än vad vi kan tänkas tro!

En mycket bra dikt som tar upp hur land och samhälle...ser ut nu..ja i denna stund..om 5 år..är det ännu värr..jag lovar!

Denna ger jag en stående applåd..att vi som är starka medmänniskor har inget mer att sätta emot!

2017-02-20

    ej medlem längre
O texten känns mjuk och öppen
ändringen lyfte texten ännu mera :)
2017-02-20

    ej medlem längre
Underbar läsning om Cambridge
kärleksfull
2017-02-19

  alicja lappalainen VIP
inget politiskt beslut kan förändra kärleken.
2017-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska