Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrattmåsen tar sats

Skrattmåsen tar sats,

lämnar speglingen

i nattens blankis.

Speglingen bleknar.

Tomhet återstår.

Verkligheten

hastar förbi,

kastar 

för ett ögonblick

en suddig bild av sig själv

mot den stumma bakgrunden.

 

Bilden kan ropa:

"vänta på mig, snälla!"

men då är ögonblicket redan förbi.

 

Kanske en kosmologisk modell

i all sin obegriplighet

kan förklara detta mysterium?

Om universum är som ett hologram:

hur uppkommer skuggan?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 317 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-02-26 09:13



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Jag gillar både bilden och den lite suggestiva, filosofiska texten.
2017-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP