Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svar till Ferlinghetti

Jag lever ett lugnt liv
invid en tapet med målade träd i
alltför raka rader

stod och skrek åt en levande traktor
men satt egentligen hemma, lyssnandes
på elektrisk musik.

Jag lät andra ta den kampen. Jag
läste och drömde men lärde
mig för andra
världar. Drömde mig bortom den här
men gick aldrig dit.

Jag har snubblat vid ett röljus
och aldrig sprungit mot mötande trafik.
Jag gick hem istället.

Jag lever ett lugnt liv varje dag
lärde mig andas i det

det var värre.

höll allting kupat i
skakande händer ömma av längtan
Satte ner det på jorden
och gick därifrån.

Jag är den jag är
Jag är här likväl för det

än så länge.




Fri vers av Nirak
Läst 211 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-02-27 12:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nirak