Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

rakt igenom

Klassgränsernas skam
går rakt genom
min familj,
mellan mig
och dem.

Tre klappar
kan du väl ge mamma,
säger fadern
och jag
är tyst.

men i mig räknar hjärnan
per automatik

hur många
skippade luncher

hur många mackor vitt bröd
med smör
kan jag äta
kan jag byta
mot mammas glädje

mot en stund av att vara
utan
försynta frågor
oförsynt ifrågasättande

ett
rasande
värde.




Fri vers (Fri form) av Nirak
Läst 93 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-12-16 15:13



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Alldeles korrekt, Dr K.
2022-12-16

  Koloristen
"Idag lek, i morgon tårar". Julen är ett spektakel av hedniskt ursprung som bara belyser alla orättvisor och elände i världen. Den har heller inget med Jesus att göra. Han föddes inte den 25:e Dec.
2022-12-16

  Larz Gustafsson VIP
Skippa julen. Spar pengarna.
Gåvor som ges av tvång eller dåligt samvete blir det ingen välsignelse med.
Dessutom är julen en utomordentligt löjlig och onödig tradition.
Jag slutade fira helt på nittiotalet.
2022-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Nirak