Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillväxt

Kyla värker i kant mot kant
när kulturlager smulas ner
och ödemark bubblar över
i reva där stad vill och vill.

Detta är ett sagoland.
Det fanns för längesen
eller syns knappt
eller finns egentligen inte.

Sakta blommar inflammationer,
imaginära obevekligheter
och den rena perfektionen
hos metallografisk vildmark.

Det lutar alltid.
Vi vandrar vilsna över fruset grus,
famlande efter rätt sorts sinne,
märkta av korrosion.




Fri vers av Mats Gyllin VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2017-03-04 22:10



Bookmark and Share


    jaybird
"Kyla värker i kant mot kant
när kulturlager smulas ner
och ödemark bubblar över
i reva där stad vill och vill."

Mycket skön formuleringskonst om en ostämd stadsbild, vars resonans inte fungerar i en modern tonskala.

"där stad vill och vill" tolkar jag som en oförmåga att omvärdera en dåligt fungerande modell och byta strategi.
"Tillväxt" växer i min läsning.

2017-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Mats Gyllin
Mats Gyllin VIP