Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förlåtelsen

Förlåtelsen är ett stelbent och naivt uttryck i kristendomen

De som gör hur illa som helst mot sina medmänniskor

ska där förlåtas för sina illgärningar

Istället måste det ju vara relevant

att de måste åtgärdas på något sätt

och eventuellt bestraffas

såsom man gör i vanliga fall

med människor som gör brottsliga gärningar

Skulle det finnas en gudomlig rättvisa

så skulle förövaren drabbas lika hårt

som den som blivit drabbad




Fri vers (Fri form) av Valter Örn VIP
Läst 179 gånger
Publicerad 2017-03-05 14:22



Bookmark and Share


  Feminaz
Vad vore livet utan förlåtelsens mekanismer? Vad betyder förlåt, för den utsatte eller för den som åsamkat skadan? Om förlåtelse bara är ett ord utan djupare engagemang förändrar den inget men om förlåtelsen sätter igång en process hos den enskilde att vilja reparera felsteg så är det ett första steg på att ta ansvar för en situation vilket gör gott för den som blivit sårad. Är då förlåtelse naivt? Är kärlek naivt? Ändå är det något vi inte kan leva utan!
2017-03-07

  Öknens Ros VIP
kristendomen har sina brister där bl.a förlåtelsen är en diskutabel företeelse.
2017-03-05

  Öknens Ros VIP
Den som gjort orätt bör väl vara den som ber om förlåtelse, om sedan han/hon blir förlåten är en annan femma.
2017-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP