Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är och inte


I förhållande till evigheten är molnlandskapet lika konstant som berget.
eller hur?
I förhållande till evigheten föds vi och dör vi i samma ögonblick,
andas vi in när vi andas ut.
I förhållande till evigheten är mitt minne, min framtid, mitt nu nu
och aldrig.
Nu och aldrig, är och inte,
aldrig och oändlig,
i förhållande till evigheten.




Fri vers av C/O
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-05-20 19:32



Bookmark and Share


  sotlugg
texten skrämmer mig
det är bra
2010-02-03

  Elin Katten Lo VIP
Ibland tror jag att man föds och man dör, utan att liksom ha hunnit känna efter. Min kompis säger att jorden kommer gå under, och att våra barn inte kommer få uppleva livet. Hon ska inte skaffa några ungar just därför.

Jag tycker om dikten, men den gör mig arg också. Det är bara för att det är sant det du skriver, och det retar mig. Men, egentligen så är det ju så, vi är som varsin flugskit i rymden. Inte ett jävla skit. Det lät ju bittert och livslevande skittråkigt, men så är det ju. Sedan var det nog någon som sa till mig, att varje människa består av flera hundra stjärnfall. Det är säkert inte sant, fast jag tycker om att tro på det. Det låter fint på något sätt.

Tycker att det här är bra, för det tillför något och väcker tankar. Lite som poesi borde vara, istället för hjärndöd skit som avslutas med trumvirvlar som författaren själv planterat. Som ett gratulationskort man viker upp, ett sådant som har en inbyggd speldosa. Fyfan.

Bra C/O. Ledsen om jag lät helt förbittrad här. Någon ska vara det också.

p
a
x
2008-11-14

  Ms Lovecraft
O yes! Jag är en sucker för pseudovetenskap.
2006-07-04

  johan sandén
Skapar man sitt eget öde eller är allt förutbestämt ?
Kanske är dessa två samma sak...

---men bananer vilken bra dikt! Bästa på länge!
Tack för den.
J.
2006-07-03

  aftermath
en insikt i förgängligheten... friskar alltid upp!
2006-07-02

  Bissen
Ja det här är riktigt bra! måste läsas igen =)
2006-06-29
  > Nästa text
< Föregående

C/O