Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att vara en kvinna i Saudi-Arabien idag

kan inte vara något bra
Inte heller något kul
Männen har förslavat dem alla då männen bestämmer
allt över kvinnorna
Om de måste bära burka
Om de ska få köra bil
Om de ska få cykla
Om de ska få promenera på självaste gatan
Ja, i praktiskt talat allt bestämmer de
För männen tycker att kvinnorna är mindre värda där
Varför förstår jag inte
De har väl mindre värdes komplex för kvinnorna
antar jag
Därför har männen sina kvinnor där alltid om nätterna
inlåsta i en bur
Så här finns det inget som heter mänskliga rättigheter
Vilken jävla otur
Så hade jag varit en kvinna ifrån Saudi-Arabien idag
hade jag nog varit riktigt sur
Och att omvärlden sen blundar för dessa övergrepp
beror nog på att araberna har mycket olja
som vi andra länder behöver
Men om det inte vore för det så hade det nog varit en
annan femma då jänkarna säkert hade börjat kriga
med araberna
Sen kan araberna alltid skylla på att det tillhör deras
seder och bruk och kultur
Men vi i den övriga världen vet nog hur det ligger till
Eller hur…

Ken Cassel
9/3-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-09 01:16



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, den kulturen är mycket olik vår...
2017-03-09

  Öknens Ros VIP
Saudi-Arabien är ett praktexempel på avsaknad av mänskliga rättigheter vad gäller kvinnor.
2017-03-09

  ULJO
Inte ens i går på internationella kvinnodagen hade de ett värde. Nej i det landet har kvinnan ingen som helst respekt.
2017-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel