Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där kärleken bor

Ser hur fåglar svävar
över frostfyllt land
ser hur vågor bränner
mot en stenig strand

Ser när dagen nalkas
allt blir vackert grönt
ser hur solen strålar
värmer luften skönt

Ser en man på vandring
går med slitna skor
ser ett tranpar landa
där som glädjen bor

Ser en stjärna blinka
vattnet porlar klart
ser när näcken spelar
allt känns underbart

Ser en älvdans glädje
invid skogens glänta
ser två duvors kärlek
den kan aldrig vänta

Ser en moders vädjan
vid sitt arma bröst
hör att någon viskar
med sin kärleksröst

Ser en kvinna skriva
kärleksord på marken
ser ett ristat hjärta
kärleksfullt i barken

Ser ett hus i drömmen
hoppfullhet så stor
ser ett par i dansen
där som kärlek bor

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 699 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2017-03-17 06:10



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Vacker dikt om kärlek i vårens hoppfulla tid.
2017-03-29

  Marja-Liisa Koski VIP
Underbar hyllning till kärleken!
ML
2017-03-20

  aol
Så fint skaldat så fint rimmat med så stor känsla och berörande djup uti.
2017-03-20

  Goraxy 89 Orion VIP
Finner bara ett ord här: UNDERBART !!!
2017-03-20

  Blått Norrsken VIP
Underbart fin bild!!!
2017-03-19

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra skrivet !!! Orden och meningarna vävs in i varandra och ger kärleken sin värdighet i tyngd och glans.
2017-03-19

  Katinka VIP
Mycket fint. Känns bra att se kärleken som finns runtomkring oss..
Trots allt och överallt, ändå.
2017-03-19

  överlevaren VIP
Ljuvt ordat om underbara kärleken.
2017-03-18

  Anya VIP
Vårligt med kärlek i tonen.
2017-03-18

  Janina Kaminska
Magiska ord om kärleken och livet. Bokmärker
2017-03-18

  Ingrid Trolle
Underbart målande
bilder!
2017-03-17

    ej medlem längre
Alldeles ljuvligt skaldat. <3
2017-03-17

  M.Eta
Fint rimmat om vad kärleken bor!
2017-03-17

    Elisabeth Nilsson VIP
Kärlek i alla former, diktar du underbart om. Som alltid i fina rim.
2017-03-17

  Blomma-Stjärna VIP
kärleksfullt rimmad vers som jag sparar - den riktar mig mot att se levandets storhet!
2017-03-17

  StinaJ VIP
En hyllning till livet och kärleken.
2017-03-17

    ej medlem längre
Kärleken bor i dina ord och i ditt hjärta.
2017-03-17

  bumerang

Ja, man väljer vad man vill se.
Och så skapar vi våra världar.
Utifrån våra iakttagelser

2017-03-17

  Marianne Räf
Riktigt extra bra, denna fina dikt! :)
Bokmärker !
2017-03-17

  Ewa-Britt Nilson VIP
Runt om
kärleks-team
som en god
stream
bara att följa
denna bölja...
Sådana ord
borde ofta
över oss
skölja!
2017-03-17

  Niliboy
Riktigt fint!
2017-03-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO