Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett stick ur verkligheten


förhandlaren

provokationen kom direkt
och delegationen
gick på den

mödosamt var det att börja om
att bygga upp
en stämning
runt bordet
ett samtalsklimat
värdigt
en viktig fråga

jag vet inte hur länge
jag ska orka
att bygga
att lyfta människor
att inge förhoppningar

när människor som lever
i en annan tid
i en verklighet som flytt
fortfarande tror
att världen stannar
vid 50 skylten
ovanför fiskehamnen

där självmålet
blivit ett sätt att agera
där offerlammet
blivit en identitet
Det är mina medlemmar
och jag älskar dem
för jag är också fångstman




Fri vers av tom boreland
Läst 395 gånger
Publicerad 2006-05-20 21:30

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland