Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mars

till ljudet av tulpangnissel utkämpas striden intill döden
bara en kan vinna
den trötte erfarne mot den ungdomligt självsäkra
den gamle ger inte upp även om ingen längre vill se honom, ingen vill längre kännas vid honom
det finns alltid ett bakslag kvar, långt in i april
ett snöfall, en kastvind
ändå vet vi att helt plötsligt så är striden över
den gamle är borta
den unge står kvar, hyllad, självsäker
omedveten om sin egen dödlighet
i början av sin sista strid

när ingen längre vill se honom
när nya tulpaner gnisslar och hans trötthet sätter in
då finns det alltid ett bakslag kvar, långt in i april




Fri vers av Fredrik Westin
Läst 167 gånger
Publicerad 2017-03-12 19:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Westin
Fredrik Westin