Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till min mamma


Dina lyckliga ögonblick


Sepiatonade kort
Från tiden jag inte kände dig
Från tiden jag inte fanns

Du en sjuåring med vattenkanna
Du en flicka i ljus klänning
sittande på trappan till ditt hem
Du i scoutuniformen
Du bland dina vänner
Ljuset i ditt ansikte

Du oåterkalleligt borta
för alltid

Dina lyckliga ögonblick
bevarade på papperet




Fri vers av Janina Kaminska
Läst 363 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2017-03-14 12:42



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vackert vemod nynnar mellan raderna.
2017-05-12

  Ric
vackert
2017-04-24

  Nils-Robert
En dikt om vikten att bevara minnen även om det är på papper..
2017-03-21

    ej medlem längre
mycket bra!
2017-03-17

  Salvation Pepper
Vackert om världen, om livet.
2017-03-16

    ej medlem längre
Vilken fin inledning och vackert skriven text.
2017-03-14

  Blomma-Stjärna VIP
vackra, känsliga, tidsmedvetna bilder och ord till mor som är borta för alltid - igenkänning - berör
2017-03-14

    ej medlem längre
Det lyckliga i hjärtat bevarat
dina ord så brinnande berörande
2017-03-14

  ULJO
Plötsligt stannar tiden och står alldeles still och sedan blir inget mera sig likt.
2017-03-14

  DavidM VIP
Texten uttrycker så mycket.
2017-03-14

    Sefarge VIP
Inlevelsefullt inspirerande
skrivet skall nu titta på foton
Över föräldrarna händelser
Innan jag fanns tack för det
:)


2017-03-14

  alicja lappalainen VIP

Du bland dina vänner
Ljuset i ditt ansikte

Du oåterkalleligt borta
för alltid
De vackra fyra rader är diktens centralpunkt .
Habil dikt.Bokis och applåd!
2017-03-14

  Marita Ohlquist VIP
Det blir tomt när man förlorar någon man älskar, men minnena och bilderna finns kvar!
2017-03-14

    jaybird
"Sepiatonade kort
Från tiden jag inte kände dig "
Tycker om tidsspannet mellan före och efter färgläggning. Det är en synlig poetisk bro över många år.
En bild om en bild lockar mig att stiga in i texten.
2017-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Janina Kaminska
Janina Kaminska