Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Far av vår tid (Berusningstid)

Det är klass 3 varning utanför
och klockan är strax efter fem
Det blåser storm utanför fönstret
det blåser storm inuti honom igen

Som barn lekte han "inte nudda mark"
och lärde sig aldrig ha fötterna på jorden
Han lärde sig aldrig att själv lösa allt
då facit alltid fanns längst bak i boken

Han växte upp mitt bland klätterväxter
heltäckningsmattor och svartvita filmer
Han lärde sig aldrig hur man flyger
utan att slänga med kappan i vinden

Han tippar ofta för att vinna
och låter spriten elda hans pengar
Han satsar på olika sorters hästar
men det han investerar i är hans egna änglar

Han har en lång väg att gå
men backarna är branta
Hans resväska är oftast tom
men han är alltid packad

Precis som min pappa
så fann jag min ande i flaskan
De vita grammen blev vårt guld
men det var våra själar vi vaska'




Prosa av oroshjärta
Läst 188 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-16 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

oroshjärta
oroshjärta