Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välkomnstbrev

Kära N.N.

Vi är glada över att kunna berätta att Du är antagen till kursen "Existentiell ångest - en praktisk vägledning". Först kommer det praktisk information som Du kan ha nytta av i form av FAQ och i slutet av detta brev några tips sin tidigare studenter sammanfattar utifrån deras erfarenheter.

När börjar kursen?
Om Du är antagen har kursen redan börjat!

Är det obligatorisk närvaro?
Nej. Men erfarenheten säger oss att studenter som inte är närvarande i stor utsträckning tar längre tid på sig att genomföra kursen.

Umgås studenterna med varandra?
Det ser väldigt olika ut. Vi har inga officiella listor på antagna studenter. Det brukar dock finnas forum på nätet där Du kan finna kurskamrater om Du är observant. Det finns även inarbetade sammanhang i samhället Du är mer än välkommen att besöka. Några exempel är kyrkor, psykiatriavdelningar och Finlandskryssningar.

Hur ser examinationerna ut?
Upplägget har sett lite olika ut. Vissa år har det varit skriftlig, en form som liknar dagbokskrift. Andra år har det varit en djupanalys på utvecklingen av mest lyssnade låtar på Spotify. Något år provade institutionen att ge studenterna i uppdrag att mäta existentiell ångestskrik i decibel (det formen gick inte väl ut, vissa studenter blev ofrivilligt inlåsta).

Vilka kostnader finns i samband med kursen?
Förutom själsliga kostnader är kursen helt gratis.

Nedan följer tips från tidigare studenter!

"Det här bland de svåraste kurser tillgängliga just nu. Till en början kommer det kännas som en omöjlighet att genomgå den med förståndet i behåll. Men jag lovar, står du ut tillräcklig länge kommer dina kunskaper hamna i nytt ljus och möjliga att tillämpa på oanade sätt!"

"Mina insikter kom i vågor. Ibland kändes det som om jag hade full koll och andra gånger förstod jag ingenting. Det ingen sa var att det är omöjligt att hoppa av kursen. Det skrämde mig till en början och jag var rädd att aldrig bli klar. Nu förstår jag vitsen, men den insikten satt långt inne. Lycka till!"

"Jag är en av dem som har hållt på med kursen längre än vanligt. Mitt tips är att sålla bland alla råd som du kommer att få. Detta är en kurs som är som ett spindelväv: det finns så många olika trådar man kan prova. Många gånger känns det som om man sitter fast och bara kan vänta på att bli uppäten. Jag har lärt mig att sitta still de gångerna, lösningen har alltid presenterat sig till slut. Jobbigast är att aldrig veta hur lång tid de olika momenten tar."

Vi vill åter välkomna Dig!

Kansliet




Övriga genrer av me_we
Läst 308 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-16 15:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

me_we
me_we