Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dansen som tog en paus men kom tillbaka

"Men hej kära vän
Som jag har längtat
Så vi ses åter igen
Det var väl ganska väntat"

Så talar gestalten
Och snart hörs det ljud
Som stryper kring halsen
Som dödens brud

Andetagen rosslar
Behörigen bränner
Omfamning krossar
Musklerna spänner

Ett steg i taget
Valsen har börjat
Har förlorat slaget
Natten hann ifatt

Orken som hoppet
Har tappat sin makt
Det lönlösa loppet
Inför själens slakt

"Dansa min barn
Dansa med mig
Från förr är du van
Jag har ju visat dig"

Takten ökar i styrka
Gestaltens ögon brinner
"Det är mig du ska dyrka
Tills dess din vilja försvinner"

Knotiga händer kramar
Smeker huden röd
Dansen själen förlamar
Fortsätter tills dess död










Bunden vers av me_we
Läst 362 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-10-06 21:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

me_we
me_we