Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu är det dags att skriva en canto. Inte att förväxlas med det där som Ezra Pound gjorde. Canto i min tappning är något annat. Vad vet jag inte, jag bara skriver. Här är den första. Fler kan komma.


Canto av Ringa Ropo


när hon stod
beredd vid
ansatsmärket
tänkte hon jämt på
mormors pepparord

nu jäsiken
nyper blon i jänta
två loskor i
kors
och en löser tann

när hon löpte an
bar vinden
henne
smekte solen hennes
panna och mun

hon vann aldrig direkt

men varje gång hon
landade med ett
sprut i sandgropen
skrockade
mormor i henne




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 206 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-03-20 19:29



Bookmark and Share


  mikael ejdemyr VIP
ett enda stort leende här. Det dialektala är spänstigt & ämnet är poetiskt sen Pindaros dagar men med en kvinna i centrum & hennes mormor en finsk motsvarighet till nån forngrekisk gudom
2017-04-24

  objekt3
"ho-ho"

sedan rusningen och trampet av trettio klövar
2017-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm