Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livet är en lek med illusioner

Livet är ingen wienervals även om det ibland kan vara skönt att sätta sig ner och lyssna på dessa melodier från lyckans rike.

Men på något sätt påminner denna musik om de illusioner vi har i livet och som bär upp vår tillvaro.

Den unga kvinnan höjs upp på en piedestal för sin skönhet och fruktbarhet. Tids nog bleknar skönheten med åldern och då blir det barn och barnbarn som tar upp intresset framför skönhetsvård.

Den unge mannen söker sig från blomma till blomma och tror att han är oemotståndlig och oövervinnerlig. Sedan kommer körtlar som tidigare gett honom njutning, att ge sig tillkänna och ge honom så svårartade problem och sjukdom att han kommer att dö strax efter pensionsåldern.

Sic transit gloria mundi !




Prosa av Valter Örn VIP
Läst 301 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-03-23 11:51



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Trist i konsumtion samhället lär kvinnor sminka sig grotesk. Fulla och ohälsosamt, jag hade kunnat spela i världens bästa lång filmer om jag hade accepterat puder på ansikte, men jag sminkar mig inte och pratar inte heller med kvinnor som är överdriven sminkade. Det gjorde jag i Thailand och det visade sig var en lady boy fi fan!
Mvh vad betydde ”Sic transit gloria mundi !”

2017-03-25

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Bra reflexion.Skönheten sitter inte i sminket.
Jag har behandlat ämnet i "Kvinnor över 40".
Glad vår. TBG.
2017-03-25

  soligajag_1 VIP
Hahhaha, , , kan inte låta bli att skratta åt din text Valter .Men det stämmer till fullo! Männen tror dem är så oemotståndliga att kvinnorna gör allt för dem!! Sen får dem smaka på sin egen medicin!!
2017-03-24

    Elisabeth Nilsson VIP
Bra och tänkvärd text!
2017-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP