Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite ostrukturerat till synes kanske förvirrade ord kring ett synnerligen förvirrande ämne ... Publicerad här tidigare i maj 2016.


Kärleken är ett synnerligen förvirrande koncept ...

... i all sin 
oändligt obegripliga dynamik ...

Stundom 
väcks en stilla önskan
i  något litet skrymsle och vrå 
inom mig
om att det skull gå
att få kärleken 
i mer ordnade och hanterbara former
utskrivet på recept ...

Men bara för en
evighetes kort sekund eller två ...

Ty om kärleken 
kunde styras och fungera så
skulle vi ju inte någonting av allt 
det underbara den väcker inom oss
och som den oss ger 
längre kunna uppleva få ...

Kärleken 
är och förblir 
för sin existens 
liksom den fria viljan
är och förblir för sin
beroende av 
att få förbli fri
och verka i frihet ...

... utan några 
tvång och krav ...

Tvång och krav
vilka obevekligt
leder till såväl
den fria viljans
som till kärlekens
väntande grav ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-03-25 04:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP