Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en tavla att hänga på väggen


Bruno Liljefors

man såg hur
havet bröt ner haveristen
människor
som klarat sig upp på stranden
förpassades snabbt
till den
eviga vilan
fattigdomen
var starkare
än medmänskligheten
storsvenskheten
fanns på godsen
i disponentsvillorna
i strandvägens paradlägenheter

i sjökantens backstugor
fanns verklighet
där vrakvirkets
eldflammor
dåligt höll frosten ute

för dem kunnde en
haverist välsigna stränderna
och ge mat på bordet

långt från Bruno Liljefors
romantik i skärgården




Fri vers av tom boreland
Läst 441 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-24 17:00

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Så fint skaldat om Bruno Liljefors och hans måleri!
2017-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Bruno var kung!
Likaså Marcus Larson.
2017-03-24
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland