Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maskören





Han är dumheten
som svarar sig själv

Klärvoajanten

Den utklädde maskerade
Fjanten

Som frågar frågor
om sitt öde

Kommen till
sig själv.

Om kvällar med
olika människor

Men med samma ärende
I väntans korridor

Som alla trånar
efter ödets nyckel

Att öppna sina
Liv med


Oförvitligt nyfikna
de är efter detta.

Evighetens brev
som skall avslöja
Sanningen

Varför vi är här
och beviset i siffror

Guds DNA.

Så oerhört fantasilöst
efter en Big Bang

Är allt möjligt

Det tar bara tid

Som vi inte har

För vi är i tiden.



Och det kommer ta.
ta.ta. ..

Olika mänskligheter
I sina olika väntsalar
Och i sina olika galaxer

Olika tid att förstå
Och inse detta

Varför de
biter sig i evighetens
Kometsvans hela tiden


Och taltrasten sjunger
så fint och vackert

I parkträden utanför
den Franska balkongen

Och han är bara dumheten
som svarar sig själv. ..

En stund till.

Men det går aldrig att fly

Det vet de betande djuren
Om

i Osannolikhetens
fantasirika savann

Utan ord

Men Jagade de flyr ändå.


Bara människan saknar
den insikten

Som måste stå skrivet
i ett Brev. Beviset
med några siffror

Det är väl därför de
biter sig i evighetens
Kometsvans

Medan fruktbarhetens
Gasell Mirjabaa alldeles
stilla storögt ser på

Och
dricker
ur klokhetens glittrande källa.

Utan ett endaste ord.


















Fri vers av Sefarge VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-03-26 21:56



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Nej, det går aldrig att fly. Bra skrivet.
2017-03-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Människan undersöker den interstellära rymden och vad som hände med kvarkar och neutriner en mikrosekund efter en hypotetisk bigbang, istället för att satsa på att skapa bättre livsvillkor för både människor och djur?! :)
2017-03-28

  henke_r
"Det tar bara tid
Som vi inte har
För vi är tiden".

De existentiella strömningarna i dikten får i alla fall mig att undra om jag verkligen inte är mer än imploderar stjärnstoft och kosmetisk påklädnad.

Vilka vackra metaforer du använder dig av. Sagolikt skriftat!
2017-03-27

  Stefan Albrektsson
Jajamen precis!! Gillar kontrasterna mellan ordfångarförsökarna och det som bara ÄR (taltrasten, parkträden, osv). Den dagen vi vaknar upp till den milsvida skillnaden mellan att veta H2O-formelns placeringar i det periodiska systemet och att bara tigande dricka...
2017-03-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP