Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

diagnosticering förr och nu




Man talade om karaktärsstörning
och menade
en neurotiskt lagd person
upptagen av förbjudna fantasier
om aggression och sexualitet

Man talade om personlighetsstörning
och menade
en tidigt störd person
upptagen av försöken
att hålla ihop

Idag talar man om diagnoser
och menar
att han eller hon "har något"
som gör
att den inte kan arbeta

Idag talar man inte
om svårigheterna
med att älska
och bevara en identitet
en helhet

Var tid och var epok
har sina egna sätt
att brännmärka
som det passar samhället
och läkemedelsfirmorna
som bäst




Fri vers (Prosapoesi) av Gunnar Hilén VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-29 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP