Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svensk medborgare = Auschwitz medborgare

 

Säg inte ett ord
som gör dig tillgjord
En hemlighet
mår ibland bra av ensamhet

Därför kanske eget skryt
oftast ska stanna i egen hytt
Medan dålig självbiografi
bör sättas upp på ett staffli

Din skugga från fronten
behöver inte odlas på egna tomten
För då kan mötet med det okända
bli en vardaglig vardagskänsla

För du vill väl inte bli en modern politiker
som ljuger för kritiker
Trampar på svaga
i rädslan för det uppenbara

Sluta låtsas
att du är jagad av nån Pomperipossa
Fattiga med noll och inga tillgångar behöver hjälp nu
utan pengar och inget att sälja dör de innan du räknat till sju




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-03-30 12:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket märkligt att det inte pengar till allas nödvändigaste behov när myndigheterna talar vitt och brett att det går så bra för Sverige!
2017-03-30
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP