Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blått

 

Blått
Allt var blått och grått
i den värld hon byggt åt sig

Ett universum som bara var hennes
Självständighetens boning
En inkräktare var vad den andra skulle bli


Hon behövde vara på sin vakt
Hålla i sig
Hålla igen

Inte låta sig förföras
Stänga längtan inne
Blunda för konventionens påbud

Det vet hon
Hon känner igen
Hon har gjort det förr
Snärjt in sig
Tappat den frihet som är hennes livselexir

Men hennes ensamhet skaver denna soliga morgon
Ingen som helst plan
Inget måste
inget göra

Har ingen
Inget
att luta sig mot

Balansen
att värna om sig eller tillhöra 
Brister åt alla håll

Anpassning....

Hon drar sig motvilligt ur sängen
Sucken kommer ofrivilligt

Beslutsamhet
Här gäller livet
Livet som väcks av våren som anas 

Hon rycker av lust och iver
Kan knappt vara still
Knappt stanna kvar

Andra går i grupp
Inte hon
Hon seglar rakt ut på havet

Ensam

Låter vätan och vinden ge liv
Och blir en vinnare igen!




Fri vers av häxängel
Läst 249 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-01 10:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

häxängel