Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vaggvisa för sömnlösa

Vi kan inte sova
mörkret är för nära, mörkret
är för nära oss
med dova tassar, sammetsnosar
molandet av sorg i bröstet
fjärilars kokonger, vingfjäll, vallmoknoppar
känslor under huden
och du sluter dina ögonlock
om svarta pärlor, pälsdjursungar;
laga oss med guldsömmar
lägg mynt på våra ögon
en linje mellan hals och navel
vi är så unga, vi är så mycket äldre
vi kan inte sova
det är för nära,
det är för nära oss




Fri vers av Grävling
Läst 382 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-04-02 00:56



Bookmark and Share


  Nanna X
Å vilken fin vaggvisa, djuret inom mig gäspar...
2017-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling